Uuden käyttäjän lisääminen WordPressiin
AloittelijalleKäyttäjän lisääminen vaiheittain
WordPressissä uuden käyttäjän lisääminen on helppoa ja nopeaa. Voit lisätä uusia käyttäjiä, joilla on erilaisia käyttöoikeuksia, kuten kirjoitus- tai hallintaoikeuksia.
Tässä on perusteellinen askel askeleelta -ohje uuden käyttäjän lisäämiseen WordPressissä:
- Kirjaudu sisään WordPressiin
- Siirry ”Käyttäjät” -sivulle klikkaamalla vasemman valikon ”Käyttäjät” -kohtaa.
- Klikkaa ”Lisää uusi” -painiketta sivun yläosasta.
- Syötä uuden käyttäjän tiedot.
- Käyttäjänimi
- Sähköpostiosoite
- Etu- ja sukunimi (nämä eivät ole pakollisia tietoja, mutta hyvä lisätä)
- Verkkosivu (voit jättää tämän myös tyhjäksi)
- Salasana (voit syöttää oman tai käyttää WordPressin luomaa)
- Käyttäjärooli (katso tästä eri roolien käyttöoikeudet)
- Syötettyäsi kaikki tarvittavat tiedot, klikkaa ”Lisää uusi käyttäjä” -painiketta.
- WordPress lähettää nyt uudelle käyttäjälle automaattisesti sähköpostin, jossa on ohjeet salasanan asettamisesta ja kirjautumisesta verkkosivustolle.
Uuden käyttäjän lisääminen on nyt valmista! Uudella käyttäjällä on nyt pääsy WordPress-sivustollesi ja hän voi aloittaa verkkosivuston sisällön lisäämisen ja muokkaamisen.
Voit tarvittaessa muokata uuden käyttäjän käyttöoikeuksia vaihtamalla käyttäjän roolia. Käyttäjän roolin vaihtaminen tapahtuu myös valikon ”Käyttäjät” -kohdasta ja valitsemalla sieltä muokattavan käyttäjän. Samasta paikasta voit muokata muitakin käyttäjään liittyviä tietoja. Käyttäjänimen vaihtaminen ei kuitenkaan onnistu WordPressissä yhtä helposti, mutta voit katsoa sen vaihtamiseen ohjeet täältä.
Mitä käyttäjäoikeuksia eri rooleilla on?
WordPressissä on kuusi erilaista käyttäjäroolia, jotka määrittävät eri käyttäjille erilaisia oikeuksia ja pääsyjä WordPress-sivuston eri toimintoihin. Tässä on lyhyt kuvaus jokaisesta roolista ja niiden oikeuksista:
- Järjestelmävalvoja: Järjestelmävalvoja-rooli on saatavilla vain WordPress-multisite asennuksessa. Järjestelmävalvojalla on laajat ja täydet oikeudet multisite-asennuksessa. Järjestelmävalvoja pystyy hallitsemaan koko multisite-asennusta, mukaan lukien kaikkia sen sisältämiä sivustoja ja käyttäjiä, sekä käyttäjäoikeuksia ja -rooleja. Järjestelmävalvoja voi luoda uusia sivustoja sekä asentaa ja päivittää teemoja ja lisäosia.
- Ylläpitäjä: Ylläpitäjällä on täydellinen hallinta WordPress-sivustosta ja sen asetuksista. Ylläpitäjä-roolilla voi hallita muita käyttäjiä (muokata käyttäjäasetuksia), ladata ja asentaa teemoja ja lisäosia, muokata sivuston asetuksia ja tehdä muita ylläpitotehtäviä.
- Toimittaja: Toimittajilla on oikeus luoda, muokata ja julkaista omia artikkeleitaan. Toimittaja-roolilla olevat käyttäjät voivat myös hallita muiden käyttäjien artikkeleita, mutta eivät pysty muokkaamaan sivuston asetuksia.
- Kirjoittaja: Kirjoittajilla on oikeus luoda ja julkaista omia artikkeleitaan, mutta he eivät pysty hallitsemaan muiden käyttäjien artikkeleita eivätkä sivuston asetuksia.
- Avustaja: Avustajilla on oikeus luoda ja muokata omia artikkeleitaan, mutta heidän artikkelinsa tarkistetaan ja julkaistaan vasta ylläpitäjän tai toimittajan hyväksynnän jälkeen.
- Tilaaja: Tilaajilla on vain lukuoikeus verkkosivustolle, eli he eivät voi luoda, muokata tai julkaista artikkeleita eivätkä hallita muita käyttäjiä tai sivuston asetuksia.
Mitä eroa on Ylläpitäjän ja Järjestelmävalvojan roolilla multisite-ympäristössä?
WordPressin multisite-ympäristössä on kaksi erityistä käyttäjäroolia, jotka ovat ylläpitäjä ja Järjestelmänvalvoja. Näiden kahden käyttäjäroolin välillä on joitakin eroja, kun ollaan WordPressin multisite-ympäristössä.
- Ylläpitäjä: Ylläpitäjän rooli on erilainen multisite-ympäristössä kuin tavallisessa WordPress-asennuksessa. Ylläpitäjä voi luoda, muokata ja poistaa muita käyttäjiä sekä hallita sivuston asetuksia ja muuttaa asetuksia yksittäisellä sivustolla. Ylläpitäjä roolilla ei voida kuitenkaan asentaa uusia teemoja tai lisäosia kuten normaalissa WordPress-asennuksessa onnistuisi Ylläpitäjä-roolilla.
- Järjestelmänvalvoja: Järjestelmänvalvoja-rooli on korkeampi kuin ylläpitäjä-rooli multisite-ympäristössä. Järjestelmänvalvojalla on pääsy kaikkiin multisite-verkon sivustoihin ja hän voi hallita kaikkia verkon ylläpitäjiä. Järjestelmävalvoja voi myös asentaa uusia teemoja ja lisäosia sekä hallita verkkoon liittyviä asetuksia ja luoda uusia sivustoja. Järjestelmänvalvoja voi myös poistaa sivustoja ja käyttäjiä verkon eri sivustoilta.
Yhteenvetona voidaan sanoa, että ylläpitäjä ja järjestelmänvalvoja ovat kaksi erilaista käyttäjäroolia WordPressin multisite-ympäristössä. Ylläpitäjällä on pääsy vain yksittäiseen sivustoon ja sen asetuksiin, kun taas järjestelmänvalvojalla on pääsy kaikkiin verkon sivustoihin ja verkon asetuksiin. Järjestelmänvalvojalla on täydet oikeudet muokata kaikkea mikä liittyy itse WordPress-multisite asennukseen.
Näyttää siltä, että sinulla on mahdollisuus olla ensimmäinen kommentoija! Jäikö jotain kysyttävää artikkelista tai haluatko antaa palautetta? Jätä kommentti ja aloita kekustelu.
Kommentit