0
Automatisoi WordPress-sivujen uudelleenohjaus - WPGuideGuy

WPGuideGuy-tiimi

Julkaistu 1.5.2023

Automatisoi WordPress-sivujen uudelleenohjaus

Automatisoimalla WordPress-sivujen uudelleenohjaukset, säästät aikaa ja vaivaa manuaaliselta työltä. Jokainen automatisoitu työvaihe vapauttaa aikaa, jollekin vaativammalle työvaiheelle tai muuten vain helpottaa elämääsi, kun ei tarvitse aina samoja rutiineja toistaa.

Lisäksi automatisoidut uudelleenohjaukset ovat varmempia ja tarkempia, koska ne käsitellään aina samalailla ja välittömästi, kun sivu on siirretty uuteen osoitteeseen. Näin käyttäjät ohjataan automaattisesti oikealle sivulle ilman viivettä.

Automatisoi uudelleenohjaukset Redirection-lisäosalla

WordPressiin saa helposti asennettua automaattiset uudelleenohjaukset käyttöön Redirection-lisäosalla. Myös yksittäiset ja manuaalisesti tehtävät uudelleenohjaukset onnistuvat tällä lisäosalla. Katso tästä opas yksittäisiin uudelleenohjauksiin.

Lataa ja asenna seuraava lisäosa WordPress-sivustollesi:

Käyttöönotto asennusvaiheessa

Automaattiset uudelleenohjaukset on mahdollista ottaa käyttöön jo lisäosan asennusvaiheessa. Ruksita kuvan mukaisesti ”Monitor permalink changes in WordPress posts and pages”. Tällä asetuksella saat automaattisen vahdin käyttöön, joka aina URL-osoite muutosten yhteydessä luo uudelleenohjauksen.

Käyttöönotto lisäosan asennuksista

Mikäli olet jo aikaisemmin asentanut Redirection-lisäosan, voit tehdä automaattisten uudelleenohjauksien käyttöönoton lisäosan asetuksissa.

Avaa lisäosa sivuvalikosta:

  1. Lisäosan ylänavigaatiossa on kohta ”Options
  2. Klikkaa Options-välilehti auki
  3. Scrollaa alas ”URL Monitor” kohtaan
  4. Ruksita ”Monitor changes to artikkelit” ja ”Monitor changes to sivut
    (Monitor Changes to Trash tekee ohjauksen, mutta ei aseta sitä päälle. Tämä saattaa olla bugi tai sitten on haluttu tehdä vain valmis ohjaus, mutta ei laittaa sitä päälle)

    Automaattisten uudelleenohjauksien käyttöönotto asetuksista - WPGuideGuy

  5. Tallenna muutokset (scrollaa alas)
  6. Nyt kaikkien sivujen ja artikkeleiden URL-osoite muutoksista tehdään automaattisesti uudelleenohjaus

Voit muokata automaattisen uudelleenohjauksien tapaa tehdä uudelleenohjaus menemällä Options-välilehdellä hieman alemmas ”Default URL settings” ja ”Default query matching” -kohtiin. Näitä muokkaamalla vaikutat minkälaisia automaattisia uudelleenohjauksia tehdään, kun sivujen tai artikkeleiden URL-osoitteita muokataan.

Me suosittelemme pitämään ”Default URL settings” kohdassa molemmat ruksittuina ja ”Default query matching” kohdassa valitsemaan ”Ignore and pass all query parameters”.

Näillä asetuksilla vanhasta osoitteesta ohjataan uuteen osoitteeseen, vaikka vanhassa osoitteessa olisi isoja kirjaimia tai osoitteen lopusta puuttuisi ”/” merkki. Sekä, vaikka vanhassa osoitteessa olisi parametrejä myös nämä ohjataan uuteen osoitteeseen ja tuodaan parametrit mukaan uuteen osoitteeseen.

WPGuideGuy-tiimi ylläpitää sivustoa ja tuottaa sisältöä sivustolle.

Kommentit

Näyttää siltä, että sinulla on mahdollisuus olla ensimmäinen kommentoija! Jäikö jotain kysyttävää artikkelista tai haluatko antaa palautetta? Jätä kommentti ja aloita kekustelu.

Jätä kommentti

Kommenttikäytäntö: Kommentointi on tervetullutta ja arvostamme aikaa, jonka lukijat käyttävät ideoiden jakamiseen ja palautteen antamiseen. Kaikki kommentit kuitenkin valvotaan manuaalisesti ja roskapostiksi tai yksinomaan myynninedistämistarkoituksessa pidetyt kommentit poistetaan.